EMDR-therapie Best

tom-bent-therapie-best-relatietherapie-emdr

EMDR therapie

Is er sprake van trauma kan dit behoorlijk in de weg zitten. Niemand wil deze “pijn” meer ervaren en we doen er alles aan om alles wat er op lijkt te vermijden.

Logische reactie natuurlijk maar het belemmerd ons ook in het dagelijkse leven. Goed om dit aan te pakken met EMDR zodat de “triggers” niet meer spelen en je meer “vrij” zult voelen.

Eye Movement Desensitization and Reprocessing

EMDR is een bewezen effectieve behandeling van trauma’s. Wanneer gebeurtenissen in je leven je als het ware blijven achtervolgen en hinderen, spreken we van een posttraumatisch stresssyndroom (PTSS).

Trauma’s zijn vaak schokkende gebeurtenis, zoals een ongeval of geweldsmisdrijf. Maar het kan ook gaan om een gebeurtenis in je jeugd die veel invloed had op je ontwikkeling en waarvan je nog steeds last hebt in het hier en nu.

Tijdens je slaap, om precies te zijn in de REM-slaap, verwerk je de meeste dingen die je die dag hebt ervaren. Je ogen gaan dan heen en weer en de ervaringen worden verwerkt. Als therapeut boots ik deze REM-slaap bij je na. De traumatische ervaringen worden bewust, maar nu in een veilige omgeving, opgeroepen en alsnog verwerkt.

Voor wie is EMDR bedoeld?

EMDR is voor iedereen die gebeurtenissen heeft meegemaakt die een grote impact op het leven hadden en waarvan de herinneringen die zich onaangekondigd aandienen leiden tot heftige emoties, angst, paniekaanvallen of fobieën. Zit je veel in je hoofd en spelen deze gebeurtenissen zich vaak bewust en onbewust af, dan kan EMDR de klachten verminderen of zelfs laten verdwijnen.

Wil je graag wat aan me vragen of een afspraak met me maken? Neem gerust contact op!

Tom
Geregistreerd bij VBAG en RBCZ